Erdoğan Zümrütoğlu /// ya da / or /// PiARTWORKS /// 5 Kasım – 31 Aralık



piart2n (Small)


  Erdoğan Zümrütoğlu ardarda açacağı 2 solo sergisi ile Pi Artworks’ de!

 DemSA koleksiyonu izni ile sergilenecek YA DA I sergisi 5 Kasım – 9 Aralık 2009 tarihleri arasında, YA DA II sergisi ise 10-31 Aralık 2009 tarihleri arasında Pi ARTWORKS TOPHANE, GALER1 ve GALERİ 2’ de sergilenecek.

 YA DA sergileri, Pi Artworks ekibine geçen sene katılan Erdoğan Zümrütoğlu’nun bu galeride ki ilk kişisel sergisi. Büyük boyutlu yeni tuval işlerinden oluşan sergiler, içinde bulunduğumuz dönemin duygusunu işliyor.
““Ya da” resimleri, bakışın çokluğunu taşıyor. “Dır” fiilinin kibirli akılcılığından arınmış, bakışa, dolayısıyla zihne seçenekler sunan “ya da “ bağlacının imkanlar çoğulluğunda ifadesini bulan resimler bunlar.
Resimleri kışkırtan sorular, olaylar, yaşanmışlıklar, durumlar ve duruşlar var. Sanatçının yaşadığı ve onu kuşatan coğrafyada yaşanan olaylar ve bunların siyasal anlamları var. Ama resimler bu siyasal yaşanmışlıklar “hakkında” değil. Resimler bu olayların hikayesini “anlatmıyor”.

 “Ya da” resimleri olayların oluş biçiminin taşıdığı şiddete şiddetle, yani bir iç şiddetle karşılık veriyor. Resimler siyasal, ama konuları siyasal olduğu için değil; resimlerin konusu kendi sosyal plastiği olduğu için siyasal.Dil hakkında konuşan bir dil gibi…

 “Ya da” resimleri büyük boyutlarda. Kendi dili üzerine katlanan plastik grameri bu boyutlara ihtiyaç duyduğu için bu boyutlarda. Bunlar tüm bedenin işe koşulduğu, vücudun dinamiğiyle boyanan resimler. Hareket halinde bir sosyal plastik.



piartn (Small)


 Yoluna denk bir yolcunun resimleri…” Özgür Uçkan, İstanbul, Ekim 2009

Erdoğan Zümrütoğlu seçme sergileri arasında 2005 ” Günümüz Türk Sanatında Genç Açılım”, Pera Müzesi, İSTANBUL , Diklenme ve Yeryüzü Ayetleri adlı kişisel sergiler, Istanbul (2005/2006), 2008 Londra Sotheby’s Türk Çağdaş Sanat müzayedesi sergisi sayılabilir. Sanatçının 2008-09 sezonu planlı etkinlikleri arasında ise ST-Art’09 Strasbourg Sanat Fuarı -Fransa(25 Kasım 2009), Contemporary Istanbul 2009 (3 Aralık 2009), ve Scope Basel –Isvicre Fuarı (Haziran 2010) bulunmaktadır.

Erdoğan Zümrütoğlu Ya Da sergileri 31 Aralık 2009 tarihine kadar Boğazkesen Caddesi üzerinde bulunan Pi Artworks Tophane Galeri 1 ve Kadirler Yolusunda bulunan Galeri 2’ de Pazar hariç her gün 10:30 – 19: 30 arasında izlenebilir.

Boğazkesen Cad. Kadiriler Yokuşu 69/1 Tophane/Beyoğlu ISTANBUL

(0212) 293 71 03

http://www.piartworks.com/